Sunday, August 22, 2010

diz nyte

now... ak happy sangat.. 
coz crte mngenai si 'f' tu.. ak dh taw kebenarannya...
actly, mama si 'f' bgtaw segalanya...
hurm, rupenye si 'a' yang msg senoryta..
die jeles kot ngn senoryta..
pe2 je la si'a' ni..
kalu si'a' ni bace page ni..
hope jgn la jeles2 ngn saye..
jge la fmly tu baik2...
ok?
senoryta ske sbb taw crte sebenar...
hopefly, keadaan semuenyer terkawal..
=)

selingan: ni pict anak sedara senoryta yng no 4.. comei sngt...
i windoo u... heheh


Saturday, August 21, 2010

terima kasih!

Anda harus BERTERIMA KASIH kerana…

1. Anda mendapat pahala FREE bila kita bersabar! :)
2. Perkara-perkara negative tersebut boleh menjadi pendorong atau semangat untuk terus berjaya. Kiranya sebagai satu cabaran, dan lagi banyak cabaran, lebih hebat kita hendak buktikan mereka yang memberi kata-kata negatif tersebut bahawa kita akan berjaya!
3. Dapat mendedahkan mereka yang berfikiran negatif kepada orang ramai. Sebelum orang lain kena, mereka akan tahu bahawa siapa yang suka memberi kata-kata negatif. Anda dapat membantu orang lain dengan secara tidak langsung untuk berhati-hati dengan golongan ini (tak perlu bagi tahu… orang akan dapat lihat sendiri).


" Sebab itu juga sering terjadi dalam kisah-kisah kejayaan bahawa mereka yang sering ditindas sebegini akan naik mencapai kejayaan yang lebih hebat. Pintu rezeki akan luas terbuka, semangat akan semakin membara dan melatihkan kita untuk abaikan perkara-perkara negatif disekeliling kita."

Biasanya, mereka yang memberi kata-kata negatif ini, takkan ke mana-mana oleh kerana ia mencerminkan diri sendiri yang sering fokus kepada perkara negatif.

Jadi, jauhkan dari memberi kata-kata negatif kepada orang lain. Beri semangat dan sokongan kepada sesiapa sahaja untuk berjaya. Ia akan mencerminkan kembali kepada diri anda untuk menjadi lebih positif dalam mencapai kejayaan :)

khas untuk..

kepada en aimerul.. g tdo la..
jgn kaco saye.!!!
hahahhaa...
ni la orng yang sering kaco saye...

kowng x knl orng ni...
tp kalu orng ni bace..

tntu die terkejot!
hahah... jgn marah yer encik!



selingan...." ni clasmate saye RBT B...
kowng da best la...
gud lux...

sbe n cuti!~ best!

mgu depan senoryta dah balik...
senoryta cuti 3 mggu...
waaaa... seronok sngt!
tp b4 cuti raye tu..
senoryta kne g sekolah..
tap kali ni senoryta wat sbe @ pbs kat sek kundang ulu lak..
b4 nie, wat kat sek sri indra, perlis, sekolah penchu, n sek gersik..
taw x pbs tu ape??
pengalaman berasaskan sekolah... b4 senoryta strt pratikal sem dpn..
senoryta wat pbs dulu,,
pbs ni untuk merasai n menjiwai sebagai seorng guru...
senorytakan becoming teacher... (insyaAllah)..
x sngke lak saye ni becoming teacher!. hehehe...
kali ni asgmnt pbs kne wat reseacrh pengajaran guru dalam sbjek bahase melayu...

dulukan.. b4 masuk belaja kat cini..
senoryta pk nk ngjo bm ni senang...
rupe2 nyer.. payah jugak...
nk kene hafal rumus tatabahasa, teori bahasa,..
macam2 la...
kalo salah rumus, jadi ayah pin la kami... hahahaha

n yang penting... lg 2 thn senoryta belaja...
waa... dah 3 thn setgh masa berlalu...
cepat kan??
ok la...
senoryta nk out...
daaaa.....

xleh tdo!~


dah kul 5.50 pg.. jap lg kul 6...
tp mate ak still xngtuk2... arhg...
nape nie???
dah la sunyi jer.. tyme ni la mcm2 yang timbul kat fikran ak,
bkn scary movie.. tp sad movie...
ble pk2kan...
macam2 dugaan yang senoryta tempuh..
dugaan ngn kawan2, ngn cinta, ngn belaja..
hurm.. smue ni msty de hikmah kan..
Allah nak uji kesabaran kita...
Ya Allah... ampuni n tabahkan la haty hambaMu ini...

kesah kami lagi!



ha... ni lak clasmate ak tyme form 5...
gurl de 8... lelaki(kire sendiri la)
tyme ni senoryta xde..
bertugas demi bangse n negara,..
drng pn x tgu senoryta abiz bertugas..
sedey3...

tyme ni mama kami name zuleika...
macam memori senoryta tyme ni..
dak2 lelaki kelas ni nakal... hahahah
~jgn mare~
ANTARA KENANGAN
air mineral senoryta selalu abiz( taw2 dah abiz),
ade ular mainan dalam beg, cicik mainan dalam meja...
tp paling sakit aty tyme tu...
drng letak minyak cap kapak atas kusi...
arghhh... skit aty!
watever, dis is my best memory,,,!! heheh...
n paling best.. my dormate = my clasmate! my Fathul Zahara(baju ijau)
also.. my bestfren since form 1 until now...~ my Julia (no 3 dari kiri)
n semue ade lah kawan2 ak yang paling best!




kawan2 sayer (sek men teknik jasin)

2005-2006 ni la tahun senoryta belajar kat technic just-in...
banyak kngn2 terindah senoryta kat cini...
windoo gle...
antaranye kngan tyme kelas 4 pkm 4... kelas 5pkm 3...
tyme ngn geng2 badan pengawas,, n paling x lupe kenangan kat dalam dorm(hostel) n jugak kenangn bersama2 senior2 n junior.. =)



ni la pict. geng2 gurl kelas senoryta tyme form 4...
6 orng je gurl.. 20 lebey boyz( lupe bape orng)..
dari kiri...
ieji (senoryta), suzie, ieja, iena, fatima, diela, n julia...

jejaka-jejaki depan tu.. amir, taufiq, n afzal...





ni la mama kami tyme form 4... teacher sherina...
teacher ni best.. die sporting.. friendly.. n lain2 la..
miss u teacher!




ni lak golongan2 yang ske lepak2 kat tangge,, hahah.. almklum kelas dekat2 ngn tangge kan...

ni lak antara kegilaan dak2 laki...



bnyk lg gmba2 kenangn yng senoryta ade...
lately, makin mendalam kerinduaan senoryta pade mereka..
yang senoryta taw, ade yang still belaja lg, yang dah keje, yang dah de tunang.. n de gak yang dah kawen.. uhuhu,,
tu semue perjalanan hidup masing2 kan??
hopefly... kowng semue sehat, n ingt kngn kite,..
t senang2 kite wat reunion lg erk...
luv u miss u all....



SMTJ ALWAYS IN MY MIND!

eish... geram ak...

hai.. lame kan senoryta x update belog nie..
actly, internet kat tmpt stdy senoryta nie.. "teramat" la laju..
so paham2 sendirik la erk.. hehhe..

arini 22/8/10.. senoryta nk share cikit crte..

senoryta terase bengggng, geram, sakit ati la...
nth la...
geram sebab de orng sound senoryta, tanpe sebab yang munasabah...
eee.. geram sangat2,


nak jd kan crte, senoryta de kawan mase kat sekolah dulu(tahun 2003)...
si" f"die form5, senoryta form 2 ... kirenye die ni my senior la kan.. huhu...
mule2 ktrng kawan mmg baik, .. tp lame2 die terus xtegur nk senyum kat senoryta pn xde...
agak wondering jugak la tyme tu..
last2 dapat taw, yang die ni dah kapel ngn clsmte die...
n awek tu x kasik die berkawan ngn senoryta... x tahu pasey ape..
tp senoryta rileks je la.. hak individu kan...
tp.. terkilan jugak la rase aty...

n tyme raye tahun yang same... senoryta g uma 'f' nie...
pd mulenye, senoryta x nk g.. tp di sbbkan mbr ni nk g jugak.. coz adik 'f' ni kawan mbr senoryta..
nk xnk, kne gak la senoryta g.. naseb bek tyme tu 'f' xde kat uma...
fuh.. lege gile aty senoryta...
tyme tu jgk la, senoryta kenal ngn mama die.. adik2 die..
mama die tersangat la ramah n baik, even bru 1st tyme jumpe senoryta...
tp macam ne pn, senoryta x cntct lg ngn 'f'..
lg pn senoryta agak kecik aty la..
sbb awek.. trs x nk kwn...

beberapa tahun kemudian.. after spm..
senoryta keje kat kedai makan... ( part tyme b4 tgu result 4 cntinue stdy)
one day, de sorng makcik nie dtng kedai nk jmpe ngn bos kedai...
senoryta knl sngt, tp senoryta diam je la.. sbb lame dah x jmpe..
but, last2 die yng tegur senoryta...
seperty yng kite taw..
makcik nie berckp ngn senoryta seperti dh lame knl...
die siap ajak datang uma taw...
(blushing gle tyme nie)..
dipendekkan crte... ptg tu anak ie, "f" dtng kedai makan senoryta...
gle2 pnye terkejot..
but im cool.. hahha...
wat2 leks2 jer... die tgr senoryta, n senoryta balas la kan.. lgpn die nie costumer kan..
"f" ni pn de ckp yng mama suh amek senoryta n suh senoryta dtng uma malam tu gak..
mase tu, senoryta hilang kate.. x taw nk wat pe..
kite ni pn bkn de per2 ngn fmly tu, boleh dikate kan paksaan gak la tyme tu.. hahahha..
tup2 tap2... senoryta dh de kat uma "f"..
tp mlm tu mmg best la...
fmly die layan senoryta ngn baik..

strt dr stu, senoryta rapat balik ngn "f".. tp sayang...
xlame pn..
satu hari.. senoryta dapat panggilan dr "f"...
die marah2 giler2 pnyer marah..
die maki senoryta...
senoryta x taw la.. pe salah senoryta..
tbe2, tnpa sbb.. senoryta dapat semue tu...
yang pasty die kate.. jgn dekati fmly ie lagi...
tp macam ne.. mmg senoryta x cntct fmly ie..
tp... fmly ie yng rajin cntct senoryta...
salah senoryta jugak ker????
die kate, gf die xske senoryta rapat ngn fmly ie..
nonsense!
lg pn... senoryta xde per2 hubungn special pn ngn "f"...
we just a frend!

until diz year.. senoryta lost cnct ngn fmly die...
but.. dalam mingu nie..
mama, adik ie..
add senoryta dalam fb...
n minx senoryta nye no hp.. n invited suh dtng uma...
tp senoryta dpt jugak warning dr "f"
yng ie x izin kan kaki senoryta jejak kat uma die..
hurm...kne marah lagi...
ni salah senoryta ke???
mlm tu.. senoryta geram sgt...

senoryta x taw la pe masalah die ngn senoryta...
pe yng die nk dr senoryta...
arghhh!!!... GERAM TAW!
Tp.. de latest news yang senoryta dapat dr sumber2 yang blh dipercayai..
sumber tu berkate yang famly "f" xdpt terima gf "f"....
myb, sbb tu la " f" marah2 senoryta...

tp... pe yng perlu senoryta wat...
fmly ie sllu cntct senoryta...
xkn senoryta nk deny??
xkn senoryta nk ckp ngn drng yang "f" marah senoryta???
hurmmmm....

plez help me....