Friday, October 30, 2009

Pujangga..



AnTarA CinTa & SeNyUmaN.. (",)


Cinta yang semalam
Membuat ku tak lena memejamkan mata ini
Senyumannya mekar sayu di lubuk hati
Yang gersang cinta yang sejati

Ku menoleh melihat ukiran senyum yang terpamer
Di wajahnya yang ayu,
Terbuai dalam mimpi ku
Kasih yang dicari
Sudah ku temu

Bagai setahun ku menanti saat ini
Untuk berjumpa kasih idaman
Ku pejamkan mata ini
Melihatnya sedalam-dalam hatiku

Ku rasa dirinya secocok
Dengan ku
Matanya membuai layu menerjah ke ruang
Legar benak otakku

Senyumannya mengukir seribu persoalan
Adakah ini cinta atau mainan
Ku hanya menungu saat bersama
Bersatunya hati berthaktakan kasih sayang

Yang dahulunya ku inginkan
Sekarang ku temuai
Cinta seorang insan
Bernama kekasih

Kisah hidupku bersamanya
Ku potretkan dalam bingkai hatiku
Yang kukuh
Takkan goyah di pukul ombak rindu

Itulah cinta yang ku idamkan
Matinya jasad
Meninggalkan hati kemersuan terhadapnya
Janji semalam terlerai bersama………….






voLLeY BaLL.. =)

pada tanggal 29 oktober 2009..- khamis
kelas senoryta wat match bola tampar antara rbt a n rbt b..
pade mule nyer kelas ktrng nk wat match antara dak2 rbt
untuk semue batch pade hari sabtu nye..
oleh kerna clash ngn hari koko en napi ni.. terpakse kami wt plan b...
yela, nk trs kn x leh.. nk stop pn x leh..
kertas keje dah wat.. meeting dah wat..
kang kesian lak dak2 yang berhempas pulasan wat semue2 ni..
so.. ktrng adakan la jugak pertandingan ini walaupn hanya la 4 group jer.. huhu..
match ni ske2 je sebagai memenuhi kehendak peminat.. hahha..
lg pn senang s/u nk wat laporan..
betul x s/u?? hek3..

taklimat dulu dr pengerusi bahagian permainan..
pengerusi bola tmpo tyme ni hilang dalam debu.. hehe




barisan penyokong2 yang bergaya n mengoda.. huhu...
zamarul hisyam!.. (kate fana)..



orng duk maen bola tmpo.. drng leh lak men takraw.. ish3..
warming agak nye kot...



servis dari en faiq.. agak2 kowng lepas x kat net tu??
hehehe..


gaya dari farid rbt a... hiyah!


match ni di adakan dalam bentuk kalah mati..
so, pas main je.. sape2 yang kalah akan mati.. inalilah..
hahha...
main2 punye main sampai la lewat petang..
dan pemenangnyer....
rbt a.. 2 2 group... ish3...tahniah di ucapkan...
walupn xde hadiah tuk kowang..hak3..
act, kami saje je nk kasik hangpa menang... hehhe...
hopefly, dgn aktiviti2 seperty ni akan merapatkan lagi ukhwah diantara kita yer...
dan terima kasih kepada En Ahmad Saat selaku pensyarah gerko kami...

"united we stand"





Saturday, October 24, 2009

petanque3....


waaaa... petanque??
pertandingan petanque anjuran psv pismp sem 2.. (24/10/2009)
sebenarnye petanque ni syiok.. menguji minda n kehandalan tangan kowang..
walaupn, ade kawan senoryta ni yang ade pengalaman yang tragis ngn petanque ni..
tp ktrng men gak..
sebenarnye, senoryta pn x tahu yang senoryta ni masuk pertandingan ni..
23 hb, mlm harinyer tu baru senoryta tahu yang name senoryta ade..
ghupe2 mbr 1 group senoryta tu, telah dipakse oleh mbr yang kelas psv gak..
drng pakse suh masok.. haha.. hampes~!
kesian mbr tu, dah la pakse waktu pagi.. tyme mbr tu tgh syoik tdo2 lagi..
haha.. sabo je la ea mbr..
so, team ktrng yang terdiri drpd mz senoryta, mz hulaballo, n mz cena dan diberi nama team HULLALALA... haha..
dan rbt telah menghantar 3 team.. 2 team gurl, 1 team boy



ni team senoryta, walaupun kami x sampai ke final n menang..
tp kami ni team yang bertuah taw..

sebabnye, ketiga2 kami menang cabutan bertuah..
2 dapat baucer makanan n senoryta dapat hamper.. huhu..

~TeAm BeRtU@h..~


ni hadiah bertuah kami...


baucer makanan..


anyway, tahniah buat kelas psv yang menganjurkan pertandingan ni..
bnyk sponsor hadiah kowang.. hehe =)
senoryta seronok sangat men petanque mase ni..
xtaw la npe.. myb sebab dah pandai men kot.. hak3..
isnin ni lak pengumuman team2 yang johan , naib johan n lain2..
so, nantikan la ye esok..

MaLam Yang BoSaN.. =)

hai semue... happy depavali erk..(kalo sempat lagi la) huhu.. maktab cuti 4 hari dr 16-19 hb 10...
sebab nk kasik kaum2 ni g beraye.. ramai yang balik..(xtermasuk aku).
.sebab drng pn nk gak beraye..
1 mlysia katekn...
~ lalala~
mmbr2 senegeri senoryta ramai gak yang ajak balik.. tp npe nth hati ni mcm malas nk balik jer.. sbb kate hati ni baru sebulan kat cini.. so advance la kalo nk balik.. balik lambat2 t baru terase kite duk perantaukan?? huhu.. pade mase drng balik, senoryta perhatikan je la...
sedey gak..
sebab kalo bab2 balik ni, kadang2 senoryta paling seronok.. tapi kali ni kite dpt tgk jer.. hak3 (padan muke)
so, untuk dalam 4 hari ni, walaupn sunyi sepiaras mahupn blok..
tp senoryta rase x bape nk bosan..
sebab duk layan muvie korea jer keje nyer bersama2 mbr yang pn jenis xnk balik.. hahahah(guest who) n pade malam harinyer,
ble perot dah men drum baru la ingt nk makan..
so, kami pn jalan kan operasi mncari mknn.. almaklum kafe xbukak 4 hari tu.,.. huhu.. sedey~! :'(








so, ni jela beberape gmbo yang senoryta dapat lampir kan..
mase ni kat dataran sheikh..
ktrng duk2 sini smbl layan crte nurkasih.. haha...
walaupun ade seowng hambe Allah kat cini sakit, tp masih gak nk duk ctu..
hahahaha...

Thursday, October 22, 2009

lame ak x update..


hai semue..
lame senoryta x update blog ni.. bukan ape.. internet mktb ni laju sangat la.. smpai x larat nk update blog ni.. huhu.. pe2 pn.. senoryta akn cube update ye... gambate tuk senoryta...

Wednesday, August 12, 2009

@re_kU daN K@u....



AKU DAN KAMU

Awak,
ini kali pertama,
saya tulis puisi cinta..
tanpa mengcopy dari mana-mana puisi,sajak..
atau lirik lagu…
awak tau kenapa?
Sebab awak..

Awak,
Saya tahu saya bukan insan seni,
Saya budak bisness,
Ekonomi, marketing, matematik,
Bidang saya..
Sastera, madah pujangga..
Tak pernah pun tertulis dalam kamus hidup saya..
Apatah lagi puisi cinta..

Tapi,
Mengenali awak, mengubah diri saya..
Saya bukan lagi budak sivik macam dulu,
Berkepit dengan buku, menghadap computer 24 jam
Sekarang ni saya dah pandai..
Baca novel-novel cinta..
Apatah lagi novel ayat-ayat cinta..
Siap dengan movienya lagi saya tonton..
Agar dapat saya cipta kata-kata puitis untuk awak
Dan belajar apa itu ertinya cinta…

Awak,
Dulu awak selalu kata kat saya..
Saya manusia robot,
Tak ada perasaan.. tak tahu menghargai insan sekeliling…
Kata awak.. walau gempa bumi sekalipun,
Saya tetap tak akan sedar,
Sebab saya terlalu leka dengan dunia saya..

Dan lagi,
Kata awak,
Saya juga tak akan sedar seandainya satu hari nanti,
Saya akan terjatuh cinta,
Tambah-tambah lagi kalau orang itu adalah awak..
Saya tahu awak bergurau..
Sebab tu saya tak ambik kisah pun..
Pada saya.. siapalah awak waktu itu..

Tapi saya silap,
Awak sekarang ini berada dalam hati saya..
Malah terlalu dalam di pelusuk hati saya..
Hingga tak mampu lagi bagi saya,
untuk keluarkan awak dari situ,
Tempat yang paling istimewa dalam hati saya,
Hanya awak yang pertama dan terakhir…

Hari ini,
Saat saya mula belajar untuk menghargai orang lain,
Menyayangi diri awak,
Mencintai awak,
Awak pergi jauh dari saya… jauh sangat…
Hingga tak mampu lagi saya gapai awak..
Dan melihat awak walaupun dari jauh..

Benarlah kata awak..
Saya mungkin akan sedar,
Dari dunia saya apabila orang yang saya sayang,
Akhirnya pergi…Tinggalkan saya…
bersama dunia saya..

Awak,
Waktu itu saya masih tak faham sangat dengan kata-kata awak,
Saya ingat, itu salah satu joke awak..
yang dah boring tengok saya,
Dengan calculus saya, algebra, ekonomi… dan macam-macam lagi..
Sampai awak boleh kata kat saya..
“Awak ni Manusia robot ye? Macam citer terminator tu..”
Tapi sekarang ni,
Saya dah faham maksud awak tu…
Maafkan saya sebab terlambat menyedarinya,,

Awak,
Kat sini hari ini..
30 julai 2008.. 12.46 a.m
Air mata saya tumpah lagi awak..
Waktu saya mengimbas kembali saat terakhir saya lihat awak…
Dibawa pergi dari saya…
Sebab saya tahu perginya awak tak akan kembali lagi,
Awak pergi untuk selama-lamanya..
Tak akan kembali lagi…

Awak,
Saya rindukan awak,
Saya rindukan gelak ketawa awak..
Saya rindukan senyuman awak..

Saya rindukan gurauan awak..
Saya rindukan segala-galanya tentang awak…
Tapi sekarang ni, semuanya tinggal kenangan..
sebab awak dah tak der..
Awak, Ayat-ayat cinta saya dah tak bermakna lagi,
Hanya yang mampu saya lakukan, Mengiringi pemergian awak,
Dengan selautan doa yang tak putus-putus,
Sejak dari hari awak pergi jauh dari saya..
Moga awak bahagia di sampingNya..
Dan seandainya tiada cinta lain..
Untuk saya…
Akan saya simpan cinta saya ini..
Untuk bersama awak..
Di akhirnya.. Awak, Mata saya dah layu,
Tubuh saya dah letih..
Penat sangat hari ini..
Banyak program yang saya kena handlekan
Macam dulu-dulu.. Cuma kali ini berbeza..
Sebab awak x der dah di sisi saya…
Saya berhenti dulu di sini awak…
Lain masa bila terluang, Saya akan menulis lagi untuk awak..

Sebab hanya dengan cara ni, Saya dapat ubati rindu saya pada awak..
Dan saya paparkan disini.. |
Agar orang lain dapat berkongsi rasa dengan saya..
Selamat tinggal sayang…
Moga lenamu aman seperti hari-hari kelmarin…
Salam sayang dariku








Tuesday, August 4, 2009

1st tyme berBlogGinG...

hai..

ni la 1st tyme nk belaja berbLogGing..

Ni PUn aTaS SaRaNan ClasMate Aku..

Tbe2 PeTaNg Td Dier Suh AkU WaT BLog..

tP dIer xNk wAT pn.. HuHu..

TaPi X keSah LA.. AtleaSt daPat Gak BElaja SesUAtu KaN??

p/S : eMi.. Ak dAH Wat BloG.. hahaha =p